Sağlık-Sen’den 109 maddelik toplu sözleşme talebi
Sağlık-Sen’den 109 maddelik toplu sözleşme talebi
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanını ilgilendiren 7’nci Dönem Toplu İş Sözleşmesi kapsamındaki taleplerini açıkladı. Doğan, “109 maddelik önergemizle hekimin, hemşirenin, ebenin hakkı, emeği ve alın teri için masaya oturacağız ve emeğin mücadelesini vereceğiz” dedi.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Faruk Doğan, Memur-Sen Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi. Doğan, sürecin fiilen 2024-2025 yıllarını kapsayan kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının görüşüleceği ve karara bağlanacağı 7’nci Dönem Toplu Sözleşme süreci için hazırladıkları önergenin Bakanlığa sunulmasıyla başladığını söyledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Kurumu. Doğan, “2024 yılı için 1. 3 ayda yüzde 35, 2. 3 ayda yüzde 10, 3. 3 ayda yüzde 15, 4. çeyrekte yüzde 10 artış istiyoruz. 650 TL kira yardımı yapılması, 1. Dereceye ulaşan tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin 3600 olması, yardımcı hizmet sınıfının kaldırılarak 3. ‘Genel İdari Hizmetler Sınıfı'”.
Toplu sözleşme masasının talep ve beklentileri karşılamak için kritik bir fırsat olduğunu ifade eden Doğan, “Doktorumuz, hemşiremiz, ebemiz, sosyal hizmet uzmanımız, bakanlığın merkez teşkilatı, sağlık personeli, arkadaşlarımız farklı bir kadroya sahip olacağız. sınırlarda ve kıyılarda görev başındadır.kendi haklı talep ve beklentileri vardır.toplu sözleşme masası kritik bir eşiktir.haklı talep ve beklentilerin karşılanması için bir fırsattır.taleplerimiz alın teri, hemşirenin alın teri, acil tıp teknisyeni gezdi.insan emeği en kutsal bedeldir.hemşirenin formasında alın terinin hakkını istemesi doğaldır.emeğin hakkını özünün prestijiyle sahiplendiğimiz önerilerimiz , kamu patronu heyeti tarafından içtenlikle okunmalı ve adaletin inşasına katkıda bulunulmalıdır.Hemşirelerin, doktorların, ebelerin ve sağlık görevlilerinin hakkı olan prestiji kazanmadan sağlık sisteminde memnuniyetin sağlanmasından söz etmek mümkün değildir. Hekimler, hemşireler, ebeler, sağlık teknisyenleri her sıkıntılı dönemde, her sıkıntılı dönemde umudumuz oldular. Davetlerine kayıtsız kalmadan, taleplerine gölge düşürmeden kalıcı ve gerçek analizler için masaya oturacağız.”
Doğan, önerilerinde öne çıkan unsurların; sabit ek ödemelerde artış, vardiya ücretlerinde ortalama 3 kata kadar artış, acil vardiya ücretlerinden tüm sağlık çalışanlarının yararlanması, sağlık çalışanlarına gece tazminatı ödenmesi, ek ödeme tavan oranlarının yükseltilmesi, zam taban ücretin emekli aylığına yansıması, özel hizmet tazminatında artış, çalışanlara koruyucu kıyafet ve ekipman yardımı, 14 Mart Tıp Bayramı ikramiyelerinde artış, ortaokullara ikramiye verilmesi, hak hastane ücretine, teşviklere ve teşviklere. Teşvik ek ödemeleri artırılmalı, sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına kreş yardımı yapılmalı, yıllık izin sürelerinin tamamında ek ödemelerden kesinti yapılmamalı, hizmet kolunda tüm çalışanlara toplu ulaşımda indirim yapılmalı, vardiya ücreti sorununun çözülmesi gerektiğini söyledi. ve idari izinlerde vardiya izinleri, salgın ve emek nedeniyle bir sınıf düzeyi. Doğan, “Doktorun, hemşirenin, ebenin hakkı, emeği ve alın teri için sofrada yerimizi alacağız, 109 maddelik önergemizle birlikte emek için mücadele edeceğiz.”