Haber

Gaziantep’ten akademik ve konforlu müze

GAZİANTEP (İGFA) –Gastronomi ile ilgili bilimsel çalışmaların yapıldığı dönemde ziyaretçilere konaklama imkânı da sunan Rayiha Baharat Müzesi’nde 14 adet tematik otel odası bulunuyor.

Müze konseptine uygun olarak hazırlanan, her biri farklı koku ve renge sahip odalar, 14 farklı baharatın adını taşıyor.

3 ayrı bölümden oluşan Aroma ve Baharat Müzesi’nin giriş katında 132 farklı baharat çeşidinin tarihçesi ve örnekleri sergilenirken, laboratuvar bölümü akademisyenlere baharat üzerine çalışma imkanı sunuyor.

Müzenin son katında yer alan restoran bölümünde ise baharatın özünden hazırlanan lezzetler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfak Sanatları Merkezi Başkanı Fikret Tural, yaptığı konuşmada “Rayiha”nın bir bitkinin veya baharatın kokusu, tadı, hali ve rengi gibi tüm özelliklerini kapsayan bir anlamı olduğunu belirterek, “Gaziantep baharatın ve baharatın olduğu yerdir” dedi. yüzyıllardır ticaret İpek Yolu üzerinde yapılır, kervanların konakladığı bir şehir.Gaziantep’i sadece yemekleri ile değil, yemeklerin hammaddelerinin satıldığı ve üretildiği bir ticaret merkezi olarak da görmeliyiz. Gaziantep’in Uzak Doğu’dan ya da farklı ülkelerden getirilip kervanlarla ticaretinin yapılması bu şehri daha da önemli kılıyor.”

LABORATUVAR ÇALIŞMALARINA ARA VERİLMEYECEK

Müzenin gastronomi çatısı altında bilimsel çalışmalara da imkan tanıdığını kaydeden Fikret Tural, “Baharata dair merak edilen her şeyi araştırıyoruz. Gıda mühendisi arkadaşlarımız araştırma yapıyorlar. Bu çalışmamızda baharatların içeriklerini inceliyor ve baharatların özünü çıkarıyoruz. Akademisyen ve öğrencilerin gelip araştırma yaptıklarında tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri bir ortamda olmaları için müzeyi tasarladık. Bu sayede ziyaretçiler geç saatlere kadar çalışabilecek ve odalarında kalabilecek.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu