ABD yönetimi, TikTok yasağını uygulamaları için devlet kurumlarına 30 gün süre verdi.
ABD, Çin video paylaşım uygulaması TikTok’un resmi telefonlarda kullanılmasını yasaklaması için devlet kurumlarına 30 gün süre verdi.
New York Post’un haberine göre Beyaz Saray, ABD Yönetim ve Bütçe Ofisi (OMB) Direktörü Shalanda Young imzasıyla yasağa ilişkin genelge yayınladı.
Genelge, TikTok uygulamasının sahibi ByteDance’in Çin Komünist Partisi’nin (ÇKP) erişime izin verebileceği şüphelerinin ardından Aralık ayında kabul edilen kongre yasası uyarınca federal hükümet telefonlarında ve sistemlerinde TikTok kullanmasının yasaklanmasının ardından gündeme geldi. Kullanıcı bilgisi.
OMB Federal Bilgi Güvenliği Şefi Chris DeRusha, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 30 gün içinde uygulanması gereken yönergenin, dijital altyapıyı güvence altına almayı ve Amerikan halkının güvenliğini ve mahremiyetini korumayı amaçladığını söyledi.
TikTok yasağı, ulusal güvenlik, kolluk kuvvetleri veya güvenlik araştırmalarında kullanılan resmi cihazları kapsamıyor.
ByteDance ayrıca, argümanları “yanlış bilgi” olarak adlandırarak, kullanıcı bilgilerini ÇKP ile paylaşmayı reddeder.
Öte yandan ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi, ABD Lideri Joe Biden’a TikTok’u tüm ABD cihazlarından yasaklama yetkisi verecek bir yasa tasarısını bugün oylayacak.
Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, İç Güvenlik Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı dahil olmak üzere birçok devlet kurumu, Kongre’de Aralık ayı oylamasını beklemeden TikTok’u yasakladı.
ABD Senatosu, federal hükümet çalışanlarının “ulusal güvenlik kaygıları” nedeniyle TikTok’u devletle ilgili cihazlara indirmesini yasaklayan yasa tasarısını 15 Aralık 2022’de oybirliğiyle kabul etti.
28 Aralık 2022’de ABD Temsilciler Meclisi, TikTok uygulamasının, üyeleri ve çalışanları tarafından kullanılan resmi cihazlara indirilmesini ve kullanılmasını yasakladı.
Maryland, Nebraska, Güney Karolina, Güney Dakota, Indiana ve Teksas dahil birçok eyalet TikTok kullanımını yasaklayan benzer yasalar çıkardı.
Avrupa Birliği (AB) yürütme organı olan AB Komisyonu da güvenlik endişeleri nedeniyle 23 Şubat’ta çalışanlarına TikTok yasağı getirdi.